NO BOAT'S LICENSE NEEDED

4 SAILING AREAS

IN THE MIDDLE OF NATURE

THE MOST BEAUTIFUL ROUTES

Back to blog

Vijf tips voor dé ultieme visvakantie

Ben je aan het kijken naar een visvakantie in Nederland? Maar vermijd je liever het overnachten in een tentje? Boek dan een blokhutboot. Vaar vanaf een van de vier opstaplocaties naar de mooiste plekjes voor het ultieme vakantiegevoel.

Het grootste voordeel van een blokhutboot visvakantie is dat je zelf naar de mooiste visplekken vaart. Na een dag vissen is het dan helemaal fijn dat je in de keuken een lekkere maaltijd klaarmaakt, even kunt douchen onder de verwarmde buitendouche en aan het einde van de dag als een roos in slaap valt in een comfortabel tweepersoons bed. Op het ruime terras kun je heerlijk zitten en heb je voldoende ruimte voor al je visspullen. Zo heb je alles binnen handbereik voor een heerlijke visvakantie.

Ben je benieuwd hoe je alles uit je visvakantie haalt vanaf een blokhutboot? We geven je 5 handige tips.

1. Verschillende vistechnieken proberen

De blokhutboot is ideaal om verschillende vistechnieken uit te proberen. Gooi je hengel uit en zet deze vast om in alle rust te wachten tot je een beuk voelt. Vaar ook eens een stukje de Maas af en ga trollen. Gooi het kunstaas overboord en sleep deze naast de boot op een langzaam tempo mee. In alle rust wacht je op het dek relaxed af tot er een gretige vis voorbij komt.  

2. In de stroming vissen

Lukt het je niet om al varend een hongerige vis te verleiden om te bijten? Zoek dan een goede plek om aan de oever aan te meren. Hierbij is het belangrijk dat je tegen de stroming in vist. Dit vergroot de kans op een goede vangst. Het aanmeren van een blokhutboot doe je eenvoudig met het bedieningspaneel en met behulp van de spudpalen. 

Roofblei

3. Riviervissen is een belevenis

Maak van je visvakantie een belevenis door te vissen in het Nederlandse rivierengebied. Je krijgt te maken met stroming, scheepvaart en met vissen die misschien groter en sterker zijn dan jijzelf. Dat zorgt voor spanning en adrenaline. Vanaf iedere opstaplocatie vaar je op de rivier en kun je al snel je hengel uitgooien. Voel waar de beste stroming is en meer de blokhutboot (op een veilige plek) aan met de spudpalen. 

Waar wacht je nog op? Boek ook een visvakantie op de blokhutboot!

Locations

Select one or more locations

Locations
Starting from

Choose your bank

Choose when you want to leave
Desired duration

Choose how long you want to go

Desired duration

4. Vergeet niet om je heen te kijken

Een visvakantie is niet alleen vissen. Al varend geniet je tegelijkertijd van de prachtige natuur en de omgeving. Wanneer je een tijdje aan het vissen bent is het ook wel eens lekker om de benen te strekken of om iets actiefs te doen. Ontdek de natuur van dichtbij en maak een mooie wandeling of bekijk de vissen van bovenaf in de kano. Het recept om helemaal tot rust te komen.

5. Vissen waar je normaal niet komt

Een blokhutboot geeft je het voordeel dat je op plaatsen kunt vissen waar je anders niet komt. Dat vergoot meteen je kansen op een goede vangst! Zorg dat je plaatsneemt tegen de stroming in of meer aan in de opening van rivierplassen of havens. 

Locations

Select one or more locations

Locations
Starting from

Choose your bank

Choose when you want to leave
Desired duration

Choose how long you want to go

Desired duration

Ask a question