GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

Terug naar blog

Vijf must try tips om avontuurlijk te overnachten op een blokhutboot

6 september 2023

Tip 1: Avontuurlijk overnachten onder de sterren

Waarom in een bed slapen als je ook onder de sterren kunt overnachten? Dit is niet alleen romantisch maar ook avontuurlijk. Voel de frisse wind over je gezicht en luister naar de uiteenlopende geluiden van de natuur. 

Het dek van de Blokhutboot is ruim genoeg. Neem een hangmat mee en span deze aan de reling. Pak je slaapzak en/of dekbedovertrek en geniet van de sterrenhemel. Welke sterrenbeelden herken jij?

slapen onder de sterren

Tip 2: Buiten slapen op het dek

Heb je zelf geen hangmat, maar wil je wel avontuurlijk overnachten op het dek van de Blokhutboot? Klap de stoeltjes naar achteren of leg een matrasje neer op het dek. Val in slaap van het water wat zachtjes tegen de boot klotst en de dieren die ‘s nachts actief worden. Je hebt in de ochtend zeker geen alarm nodig. De opkomende zon en vogels zorgen dat je heerlijk ontspannen wakker wordt. Een echte aanrader om te proberen bij jouw volgende blokhutboot overnachting. 

Tip 3: Maak een kampvuur en overnacht aan de oever

Met een blokhutboot bepaal je zelf waar je aanmeert. Dat geeft je de vrijheid om wel of niet het avontuur op te zoeken. Om het avontuur compleet te maken mag een kampvuur niet ontbreken. Rooster wat marshmellows en rol je slaapzak uit naast het langzaam uitgaande kampvuur. Luister naar alle geluiden om je heen en voel de vrijheid. Deze tip is ook erg leuk voor kinderen. Ga je varen in de Biesbosch? Houd er dan rekening mee dat het niet overal is toegestaan om een kampvuur te maken.

Tip 4: Zet je tentje op

Zeker mensen die graag kamperen, moeten deze tip proberen. Neem een tentje mee en zoek bij het aanmeren naar een geschikte plek waar je deze kunt opzetten. Met de blokhutboot kom je op plekken waar je met de auto of te voet niet komt. Je overnacht in je tent op de meest mooie en bijzondere plekjes in Nederland. Met de blokhutboot op loopafstand heb je alle gemakken zo bij de hand. Zo bepaal je zelf hoe avontuurlijk je het maakt.

Tip 5: Avontuurlijk overnachten in de buurt van dieren

Alle vaargebieden zitten vol met uiteenlopende diersoorten. Zo spot je vanaf de boot vogels, bizons, herten, paarden, bevers en ga zo maar door. Voor een echte avonturier is het spotten van de dieren vanaf het dek niet dichtbij genoeg. Wanneer je aanmeert op plekjes waar bijvoorbeeld veel koeien en paarden zijn, is de kans groot dat ze je ‘s ochtends even komen begroeten. 

Waar wacht je nog op? Zoek het avontuur op. Bekijk de beschikbaarheid.

Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag