GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

Terug naar blog

Een avontuur om nooit meer te vergeten

Dit is pas vakantie!

Vloggers Britt & Lynn checkten vanaf opstaplocatie Heerewaarden in voor een lang weekend blokhutboot. Enthousiast vertellen zij ons over hun belevenissen op het water.

Bikini: check. Barbecue: check. Blokhutboot: check! Alle ingrediënten voor een fantastisch weekend op de Maas zijn aanwezig. Laat het grote avontuur beginnen!

We hebben geen vaarbewijs, maar dat is niet nodig. Iedereen kan een blokhutboot varen, dus óók wij! We krijgen gelukkig wel eerst even een lesje, zodat we zelfverzekerd op pad kunnen. Zo gezegd, zo gedaan en al snel zitten we aan het roer van wat de komende dagen ons huis is. Op het water. Wauw.

Het varen is geweldig! Het zonnetje schijnt, het water is heerlijk rustig. Lynn is kapitein, Britt de chef. Goede rolverdeling, denken we zo. Na een paar uur varen besluiten we dat het tijd wordt om aan te leggen op onze eigen ‘private beach’ op de Lithse Ham. Ook dat gaat gemakkelijk: spudpaal uit, bijsturen, loopbrugje naar het strand uitleggen en bbq’en maar!

Dan blijkt dat we toch niet zo privé zijn als we dachten, want ineens worden we vergezeld door een familie paarden die ook wel zin hebben in een lekkere hamburger. Wat een ervaring om zo dichtbij de natuur te zijn.

2018 – vlog 1
2018 – vlog 2
2018 – vlog 3
2019 – vlog 1
2019 – vlog 2
2019 – vlog 3

Proosten op het goede leven

Als het schemerig wordt, maken we voor het eerst zelf een kampvuur. Niet alleen voor de warmte, vooral omdat we zo van marshmallows houden natuurlijk! We proosten nog een keertje op het goede leven, doven het vuur en lopen iets minder recht als dat we heen gingen op de loopbrug terug naar de boot. Al snel zijn we in dromenland, dat doet de buitenlucht met je.

De volgende ochtend worden we wakker van de vogels, die duidelijk net zo’n zin in de dag hebben als wij. Als we naar buiten kijken, zien we de opgaande zon. We kijken elkaar aan en denken hetzelfde: kanoën! Eenmaal in de kano zien we ons eerste hoogtepunt van de dag: een zwemmende bever in de opkomende zon! Wat een geluk!

Als we terug op de boot zijn, gaat Britt douchen. Niet zomaar douchen, maar met warm water. Buiten, achter op de boot. Met uitzicht op het water en het prachtige groen overal. Dit is pas vakantie! Lynn heeft ondertussen het ontbijtje klaar, even een goede bodem leggen voor weer een heerlijke dag varen.
We genieten intens, van de boot, het water, het uitzicht, elkaar. We ervaren een hoop eerste keren dit weekend: zelf varen, een boot aanleggen, een kampvuur maken, bevers zien, buiten warm douchen. Het is een avontuur om nooit meer te vergeten en dat hoeft ook niet. Want dit gaan wij zeker snel wéér doen!

Zelf op pad met de blokhutboot? Bekijk de beschikbaarheid.

Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur
Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag